Tijdelijk verblijf

Om verscheidene redenen kan het gebeuren dat zelfstandig thuis wonen even geen optie meer is. De periode van herstel na een operatieve behandeling in het ziekenhuis is hier een goed voorbeeld van. Daarbij kan het zo zijn dat u enige tijd (extra) zorg nodig heeft, waarvoor u niet altijd op familie kunt terugvallen. Met de mogelijkheid van tijdelijk verblijf van Zorggroep Liante – Eerstelijns Voorziening Laag Complex (ELV) genoemd – bieden wij uitkomst met een tijdelijke plek voor u om te wonen met zorg.

Eerstelijns verblijf met de gevraagde zorg bij de hand

U komt bij ons in aanmerking voor een eerstelijns verblijf als uw persoonlijke situatie aan twee voorwaarden voldoet: u woont zelfstandig in een eigen woning en bent daarnaast even niet meer zo goed in staat om voor uzelf zorgen. Welke redenen daar ook achter schuilgaan; op onze woonzorglocaties kunt u tijdelijk opgevangen worden in een zorgomgeving met 24 uurs ondersteuning. U krijgt een eigen woonruimte die volledig is ingericht op het geven van zorg en het warme gevoel van thuis. 

Redenen voor ELV Laag Complex?

Dat thuis wonen even niet meer lukt, kan verschillende redenen hebben. Gelukkig kunt u dan bij Zorggroep Liante terecht voor een eerstelijns verblijf. Mogelijke oorzaken zijn: 

  • Na ontslag uit het ziekenhuis tijdelijk veel zorg vragen.
  • Dringend hulp nodig hebben.
  • Als herinrichting van uw woning noodzakelijk is om langer thuis te blijven wonen.
  • Niemand anders – noch uw partner noch uw mantelzorger – kan tijdelijk hulp bieden, bijvoorbeeld vanwege persoonlijke omstandigheden of een reis naar het buitenland.
  • De hulp van mensen op de buurt is onvoldoende om uzelf te blijven redden.

Volledig ingericht eerstelijns verblijf

Wilt u weten welke zorg u kunt verwachten bij ELV-zorg van Liante? U vindt hiervoor uitgebreide informatie in uw persoonlijk zorgleefplan. Naast het daarin beschreven zorgaanbod kunt u ook gebruikmaken van al onze voorzieningen in De Warrenhove. Wij begrijpen dat u graag eens familie of vrienden wilt laten langskomen. Om het u zo goed mogelijk naar de zin te maken, is dit altijd mogelijk. Ons eerstelijns verblijft heeft geen vaste bezoekerstijden.

Locaties voor ELV Laag Complex

In de volgende woonzorgcentra biedt Zorggroep Liante ELV Laag Complex aan:

Heeft u op basis van het overzicht hierboven een voorkeurslocatie? Geef het gerust bij ons aan. We kijken graag of daar momenteel een plek voor u vrij is. Zo niet, dan zoeken we samen naar een passend alternatief voor eerstelijns verblijf.

ELV (Tijdelijk verblijf) aanvragen

Heeft u vragen over het ELV Laag Complex of wilt u het eerstelijns verblijf bij Zorggroep Liante aanvragen? Neem dan contact op met de zorgbemiddelaars van Zorggroep Liante, via 0516 568 770 of stuur een e-mail via het contactformulier. U mag natuurlijk ook eerst even komen kijken. Wij helpen u graag verder.

Ons zorgaanbod

U kunt bij De Warrenhove kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in De Warrenhove of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier.