Palliatieve zorg

Ooit komt er een moment dat u het leven achter u laat. Dat is zeker. Soms gebeurt dit vrij plotseling, maar het afscheid kan zichzelf ook aankondigen. Als laatstgenoemde situatie voor u geldt, dan volgt er meestal ergens een kantelpunt waarop de zorg voor u te belastend wordt voor naasten. Vanaf dit punt kunnen zij (en kunt u) de zorg toevertrouwen aan Zorggroep Liante. Door palliatieve zorg te verlenen hopen wij u en uw familie enigszins gerust te stellen.

Hoe gaat uw laatste levensfase eruitzien?

Thuis afscheid nemen van dierbaren en het leven? Dat is zonder professionele zorgondersteuning gewoonweg niet mogelijk. Met palliatieve zorg van Liante kan dit altijd, maar het is wel belangrijk om hier goed over na te denken. En er komt nog veel meer op u af na het ontvangen van slecht nieuws. De laatste levensfase kenmerkt zich als een heel intensieve, lastige periode. Ineens dwingt de situatie u om de resterende dagen, weken of maanden van uw leven in te vullen en het verloop te bepalen.    

Palliatieve zorg: op zoek naar kwaliteit van leven

Tijdens uw laatste levensfase streven onze verzorgenden naar een zo kwalitatief mogelijke levensstandaard, voor u en zeker ook voor uw naasten. Door voortdurend de juiste zorg en aandacht te geven – onder andere het monitoren en zorgvuldig beoordelen van pijn – willen wij er altijd voor u zijn. Dat is ook waar palliatief letterlijk voor staat, want pallium betekent ‘mantel’. Wij zien onszelf graag als die warme mantel, die u geborgenheid geeft.

Palliatieve zorg: zóveel meer dan lichamelijke aandacht

De palliatieve zorgdienst van Zorggroep Liante gaat natuurlijk in de basis over het beheersen van lichamelijk lijden en klachten bestrijden. Maar wij achten het net zo belangrijk om ook op psychologisch, sociaal en spiritueel vlak ondersteuning te bieden. Zo kunnen er beknellende vragen ontstaan tijdens uw laatste levensfase waar u en uw familie graag nog antwoorden op willen krijgen. Kortom: palliatieve zorg van Liante bestaat uit verschillende vormen van ondersteuning.

 U bepaalt hoe u afscheid neemt

Met palliatieve zorg in Drachten kunt u altijd op onze zorgmedewerkers rekenen. Zij hebben slechts een begeleidende rol en respecteren de keuzes die u in uw laatste levensfase maakt. U behoudt de regie en ons vakkundige zorgteam luistert, toont zich betrokken en respectvol en biedt de zorg die u nodig heeft. Zodoende kunnen wij ook de zorg van naasten helpen verlichten door taken uit handen te nemen.

Kwalitatieve samenwerking is belangrijk

De grootste vraag omtrent palliatieve zorg is wanneer wij met zekerheid kunnen zeggen dat onze zorg precies aansluit op uw wensen. Het regelen van één contactverzorgende en een vast team van collega’s rondom de zorg voor u is een essentieel deel van het antwoord. De tweede component is een goede samenwerking waarborgen met iedereen die bij uw zorg betrokken zijn. Dit zijn uw familieleden, de huisarts, het ziekenhuis, overige zorgpartners en uzelf natuurlijk. Zodoende geloven wij dat wij de best betrokken zorg kunnen organiseren.

Meer informatie

Wij bieden palliatieve zorg aan op alle woonzorglocaties van Liante, maar ook daarbuiten. Woont u thuis? Ook dan staan wij klaar om tijdens de laatste fase van leven de best mogelijke zorg te bieden. Wilt u meer weten over palliatieve zorg van Zorggroep Liante? Neem dan contact op met uw contactverzorgende of bel ons via 0516 568 770. We nemen de mogelijkheden graag met u door.

Ons zorgaanbod

U kunt bij De Warrenhove kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in De Warrenhove of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier.