Geestelijke verzorging

Situaties uit uw dagelijks leven kunnen van het een op het andere moment veranderen. Daardoor kunnen de dingen die voor u altijd vaste prik waren, misschien wel nooit meer doorgaan. Omdat u daar zelf weinig tot geen invloed op heeft, kan dit leiden tot wanhoop en frustratie. En het roept tegelijkertijd vragen op, waar u zelf geen antwoord op kan vinden. Het zijn gecompliceerde levensvragen die beginnen met het ‘hoe’ en ‘waarom’. Die staan u in de weg om nieuwe omstandigheden te accepteren. Wij kunnen u hiermee helpen.

Begeleiding en ondersteuning

Met de juiste begeleiding en ondersteuning krijgt u antwoorden op uw levensvragen en wordt u wendbaarder in een constant veranderende leefomgeving. Onze geestelijk verzorger doet er alles aan om samen met u antwoorden te vinden en op zoek te gaan naar de zin van het leven. U kunt bij hem of haar onbezorgd over uw problemen praten. Zorggroep Liante garandeert u daarom een veilige omgeving en een vertrouwelijke, onafhankelijke gesprekspartner.

Al uw vragen

U kunt bij onze geestelijk verzorger terecht met nagenoeg al uw levensvragen. Wat ons daarbij opvalt is dat ouderen vooral dwarszitten met onderwerpen als afhankelijk worden en het verwerken van verlies. Het is frustrerend om voor uw lichamelijke of geestelijke achteruitgang steeds vaker de hulp van anderen nodig te hebben. Ook afscheid nemen begint een grotere rol te spelen bij het ouder worden. Onze geestelijk verzorger staat voor u klaar en ondersteunt bij deze en andere lastige thema’s, waaronder:

  • Levensvragen
  • Vragen over godsdienst en andere geloofsstromingen
  • Doodgaan en de periode daarnaartoe
  • Omgaan met verlies van zelfstandigheid
  • Droefheid en rouwverwerking
  • Het verlaten van uw vertrouwde woonplek
  • Visie op het leven van alledag
  • Herinneringen uit uw verleden ophalen
  • Geleidelijk het leven achterlaten

Voor wie?

Heeft u een appartement of kamer op een van onze woonzorglocaties? Dan kunt u standaard gebruikmaken van de deskundigheid van onze geestelijk verzorgende. Indien dezelfde levensvraag ook uw naaste verontrust, mag ook hij of zij deel uitmaken van het gesprek. Onze mentale ondersteuner sluit niemand uit. Ieder mens verdient het om antwoorden te krijgen.

Contact opnemen

Loopt u rond met grote levensvragen? En merkt u dat het er alleen maar meer worden? Laat de rust en ruimte in uw hoofd terugkeren met de hulp van onze geestelijk verzorger. U legt uit waar u van binnen mee worstelt en samen zoeken jullie vervolgens verder naar antwoorden. Uw zorgcontactpersoon kan voor u een gesprek regelen met de geestelijk verzorger. Toch liever zelf een afspraak inplannen? Bel dan rechtstreeks met onze baliemedewerker: 0512 591 100

Ons zorgaanbod

U kunt bij De Warrenhove kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in De Warrenhove of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier.